Hornsherred er et område, der er meget spændende at besøge. Her kommer folk til året rundt, og det er naturligvis først og fremmest naturen, som folk finder meget interessant at besøge. Hornsherred er en halvø, der ligger på Sjælland, og den er placeret mellem Roskilde Fjord og Isefjorden. Den største del af halvøen, der er den nordlige del af øen, er placeret i Frederikssund Kommune, mens den sydlige del ligger i Lejre kommune. Det er nemt at komme både til og fra Hornsherred, og det er uanset, hvor det er, at man kommer fra på Sjælland.

Halvøen er kendetegnet ved meget smuk natur

Noget af det mest storslåede ved Hornsherred er naturligvis den smukke natur. Der er meget, som man kan se på denne halvø, og det er nemt at komme rundt på gåben. Det kan være endnu mere fordelagtigt, hvis man har en cykel, og hvis man er i bil, så bliver det hele jo også kun endnu nemmere. Der er med andre ord rigtig mange gode muligheder for at opleve både skov og strand på disse kanter, og det er noget, der naturligvis er for hele familien. Øens navn kommer sig af herredets form. Der er nemlig her tale om et horn, der stikker frem og op mellem fjordene.

På halvøen finder man blandt andet byen Skibby. Her kan man opleve rigtig mange spændende ting. Man kan blandt andet besøge Selsø Slot, der er et historisk spændende slot, og som er en spændende oplevelse, som de fleste mennesker kan have stor glæde af at opleve. På disse kanter finder man også flere forskellige godser. Man støder på både Egholm, Svanholm og Krabbesholm. Her kan man også få nogle meget spændende oplevelser. Mellem Selsø Slot og Skibby finder man naturhavn. Denne hedder Møllekrog, og her er også meget godt at opleve. Alle de forannævnte seværdigheder koster ikke mere end højest 100 kr. at komme ind og kigge på. Det er dermed med andre ord noget, som ethvert menneske kan finde råd til. Selv også hvis man skulle være flere, der skal ind og se på det sammen.

Oplev de gode kyststrækninger

Hvis man besøger områderne omkring Vellerup, Kulhuse og Dalby Huse, så bliver man præsenteret for et meget spændende sommerhusområde. Her kan man også finde en rigtig godt kyststrækning, og man får med andre ord god natur for alle pengene. Her gemmer sig mange dejlige naturoplevelser, og er man heldig, kan man også leje et sommerhus på disse kanter. Det kan i hvert fald være med til at gøre, at man kan få lidt flere dage til at nyde de mange gode ting. Hvis man godt kan lide at bade, så er der også masser af gode muligheder for dette på disse kanter. Det kan man nemlig gøre i både Roskilde Fjord og i Isefjorden. Man skal derfor blot sørge for at have badetøjet med. Hvis man har små børn med til Hornsherred, så er der også gode muligheder for at bade. Man skal blot udvælge det helt rigtige område. Det bedste er i den forbindelse at vælge den strand, der ligger ved Dalby Huse. Der er her tale om Roskilde Fjord. Her kan man sagtens få en masse gode timer til at gå med at bade. Der er nemlig en rigtig fin sandstrand, og det er også super nemt at parkere. Det koster naturligvis ikke noget at bade i havet, og man kan sagtens glæde sig meget over de mange gode og gratis fornøjelser, der er i dette berigende og skønne område.

Oplev Hammer Bakke Strand

En anden oplagt strand at besøge er naturligvis Hammer Bakke Strand. Den ligger lidt syd for det førnævnte område. Det ligger med andre ord lige ved siden af den færge, der sejler til Orø. Hvis man er til det, så har man mulighed for at overnatte på Hammergården, der ligger her. Hvis man gør det, så vil man opleve at sove lidt midt i det område, hvor naturen tager sig allerbedst ud. Man kan både sejle, fiske og ride. Hvor meget en overnatning koster, afhænger af, hvornår man kommer på året.

Hornsherred er alt i alt et meget spændende og unikt område at besøge. Her møder man noget af den natur, der er dejligst på Sjælland. Man kan sagtens opleve den både alene, sammen med vennerne eller med familien. Hvis man kun har en enkelt dag eller to, er der muligheder for at man kan få rigeligt med oplevelser. Området fortjener dog på mange måder, at man bliver lidt længere, så man får alt det bedste med. Naturen er her nemlig helt unik, og både kirker, slottet og godserne er super spændende at opleve. Det er også et område, som man med fordel kan vende tilbage til en anden god gang. Så har man jo også mulighed for at opleve alt det, man ikke fik med første gang. Man kan sagtens glæde sig til nogle rigtig gode dage i naturen både i og omkring Hornsherred.