Skuldelev Ås ligger i Hornsherred. Den er 3,5 km lang og 26 m høj. Skuldelev Ås er en af de mere velbevarede åse her i Danmark, og den er derfor værd at opleve. Det er nemt at komme til og fra området, og den er placeret i Frederikssund Kommune, mens den strækker sig mod nordøst hele vejen ud til Roskilde Fjord. At besøge Skuldelev Ås er en meget stor naturoplevelse, og hele året rundt kommer der turister til disse kanter for at få oplevelsen med. Det er også noget, som man kan få rigtig meget ud af, og man finder ikke rigtig noget tilsvarende ret mange andre steder. Skuldelev er offentlig tilgængelig, og det er nemt både at komme hertil og fra.

Det er, som nævnt, nemt at komme til Skuldelev Ås. Man parkerer blot ved parkeringspladsen, og herfra kan man starte en vandretur, der er rigtig flot. Hvis man bor lidt længere væk, så kan det være fordelagtigt at finde noget overnatning i området. Så kan man i hvert fald bruge flere dage på at kigge sig lidt omkring. Det er der mange, der har stor glæde af. Hvis man har en bil, er det naturligvis meget nemt at komme hertil. Hvis man gerne vil overnatte, så må man regne med, at det koster omkring 500 kr. for en enkelt overnatning. Hvis ikke man har pengene til det, så kan man naturligvis låne dem. Det er alt i alt i hvert fald en helt unik oplevelse, som man kan få her på stedet. Man kan sagtens få oplevelse som del i en sommerferien, påskeferie eller efterårsferie. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der er muligt.

Få en dejlig vandretur ved Skuldelev Ås

Som tidligere nævnt, så giver man sig selv en helt unik vandreoplevelse ved Skuldelev Ås. Den kan man sagtes tage alene, men det er selvfølgelig endnu bedre, hvis man vandrer af sted sammen med enten familie eller venner. Når blot man har parkeret bilen, så er det meget nemt at begynde at vandre derudaf. Det første, der møder en fra parkeringspladsen, er et stort græsareal. Herfra kan man få øje på en trappe, der fører op ad en skrænt, og denne kan man følge. Når man er kommet op på toppen af denne, så fortsætter man bare nordpå ad den sti, der er. Det er her, den store og fine naturoplevelse for alvor starter. Der er hegn langs den sti, man går på, og det er der blandt andet af hensyn til hjortevildtet. Man skal derfor naturligvis også være opmærksom, når man går rundt. Det er dog også det, der blandt andet er med til at gøre naturoplevelsen så storslået. At der er dyr i nærheden af, hvor man går, er også med til at gøre, at det er så populært blandt turister. Hegnet er dog også sat op af hensyn til planter, som på den både bliver beskyttet. Det er også noget, som man roligt kan glæde sig over.

Få den bedste naturoplevelse ved Skuldelev Ås

Når man bevæger sig videre, så vil man opleve, at selve naturoplevelsen bare bliver bedre og bedre. Man kan sagtens gå ruten en enkelt dag, men for nogle er det endnu bedre, hvis man bliver lidt flere dage. Der er nemlig mange mennesker, der godt kan lide at have ro og fred til at lære området at kende. Det får man sommetider bedst, hvis man har den tid, der skal til, og hvis man kan bruge lidt flere dage. Det kan, som nævnt, sagtens kombineres med en lille ferie, og så står det jo en frit for at opleve alle de mange andre spændende ting, der jo også er i området. Når man kommer tilbage af det, der kaldes for Kildeskåret, så kan man få rigtig meget ud af at gå til venstre ind i det område, der er der. Det er det, der kaldes for grusgraven, og her kan man opleve en utrolig spændende natur, der kan tilfredsstille selv de mest kræsne naturelskere. I dette område er en meget dyb sø, der også er super spændende at se nærmere på. Her har man virkelig mulighed for at få tilfredsstillet øjet på en helt særlig måde. Den dybe sø er blevet dannet, efter at både åsen og grusgraven blev fredet. Her kan man rigtig hygge sig og boltre sig, og der er plads til både store og små. Især lokalbefolkningen benytter sig også rigtig tit af dette område, og det er særligt om sommeren, at søen flittigt tages i brug. Man kan derfor som turist også have stor glæde af at komme på dette tidspunkt. Så kan man i hvert fald få en fornemmelse af, hvad det er, at det vil sige, når der er tale om sommer i grusgraven.

Slå telt op ved grusgraven

Ved grusgraven kan man slå telt op, hvis man ønsker at overnatte. Det er nemlig et offentligt område. Det koster ikke noget, men har man ikke et telt, så skal man selvfølgelig have det. Et fint telt kan man sagtens få for 400 kr. til to personer, men hvis man vil have et lidt finere et af slagsen, så skal der selvfølgelig lidt flere penge op ad lommen. På dette sted er der vejrly, og det er et rigtig dejligt sted at overnatte. Hvis man har lyst til det, så er det tilmed også tilladt at fiske.

Man kan få rigtig gode oplevelser ved Skuldelev Ås.