Selsø Slot er en seværdighed, som man ikke må gå glip af, når man besøger Hornsherred. Her får man nemlig en af de bedste oplevelser, der er i området, og den er helt bestemt alle forundt. Selsø Slot kaldes også for den glemte herregård, og det er naturligvis også noget, som der er med til at gøre slottet rigtig spændende. Her kan man virkelig få nogle oplevelser, der er både spændende og unikke, og det er helt bestemt for hele familien.

Selsø Slot er utrolig smukt og unikt. Det er noget, som man hurtigt lægger mærke til, lige med det samme man ankommer til slottet. Det lyser rent faktisk langt væk – og dette til glæde for alle besøgende på slottet. Slottet blev bygget helt tilbage til 1570’erne, og det er dermed et slot, der efterhånden har ret mange år på bagen. Det er dog ikke med til at gøre det mindre spændende – nej, snarere tværtimod. Det var en adelsmand ved navn Jakob Ulfeldt, der byggede slottet. Han var en af de rigeste og mest mægtige mænd her i Danmark på daværende tidspunkt. Han var desuden medlem af Rigsrådet.

Doner penge til at hjælpe

Hvis man gerne vil donere penge til Selsø Slot, så er det helt bestemt noget, der er en mulighed. Man kan også donere genstande. Det er noget, som man kan gøre ved at rette henvendelse til museet. Hvis man gerne vil donere penge til slottet, så kan det gøre til Selsø Slots venner. Det er en forening, der blev stiftet i 1993. Man kan donere præcis så mange penge, som man vil. Hvis man har brug for at finde frem til kontaktoplysninger til denne forening, så kan man blot kigge forbi slottets hjemmeside. Det er her nemt at finde de informationer, som man har brug for. Hvis man gerne vil donere penge, men ikke har nogen på lommen eller i banken her og nu, så kan man naturligvis vælge at låne penge til formålet. Det er der i hvert fald nogle mennesker, der gør. Hvis det er noget, der har ens interesse, så har man i den forbindelse flere forskellige muligheder.

Det er dog altid en god idé at besøge slottet først. Her får man en både unik og spændende oplevelse, som man også sagtens efterfølgende kan kombinere med en rigtig god og unik tur i naturen.

Besøg Selsø Slot – og få en unik oplevelse for livet

Familien Ulfeldt solgte slottet i 1624, og der var efterfølgende skiftende ejere af slottet. Endelig blev slottet købt af Berte Skeel i 1962. Hun var en driftig adelsdame. Der er rigtig meget i historien, der tyder på, at hun opholdt sig en stor del af tiden på slottet. Det er jo også forståeligt, så skønt som slottet er og også var dengang. Frem til og med 1995 havde slottet forskellige ejere, og i det nævnte år blev slottet overdraget til Den Plessanske Selsø Fond. Det var også på dette tidspunkt, at museet blev en selvejende institution. Hvis man vil ind og besøge museet den dag i dag, så er det ganske nemt. Man kan hurtigt finde åbningstiderne på hjemmesiden, og man skal dog være opmærksom på, at slottet ikke har åbent hver eneste dag. I sæsonen er der dog masser af gode muligheder for at komme ind og se nærmere på de mange spændende ting, som museet har at byde på, og det er jo noget, som man godt kan glæde sig til. Man kan sagtens tage ind og se på slottet sammen med hele familien. Der er bestemt også plads til, at børnene kan komme med, hvis de har lyst.