Rye kirke er en kirke, der er populær at besøge i Horsherred. Den er bygget og skabt i 1100-tallet, og der er dermed tale om en meget gammel kirke fra den tidlige middelalder. Man behøver ikke være troende for at besøge kirken, og man kan sagtens kigge indenfor, hvis man blot er nysgerrig. Det står ethvert menneske frit for – også hvis man skulle være turist, der er på besøg i Hornsherred.

Kirken er bygget med det byggemateriale, der er det mest foretrukne i Roskilde-egnen. Det betyder derfor, at der er tale om et materiale, der er både rigtig godt og holdbart. Det gør også, at kirken ikke har brug for nær så meget vedligeholdelse, som så mange andre kirker har. Kirken er tilmed også bygget af en af medlemmerne fra Hvideslægten. Der er her tale om Sune Ebbesen, der var Skjalm Hvides sønnesøn.

Fine kalkmalerier i kirken

Rye kirke er en kirke, der rummer nogle rigtig fine kalkmalerier. Disse er værd at kigge forbi for at se, for de emmer også af rigtig meget historie. For den, der er interesseret i historien, er Rye Kirke bestemt et besøg værd. I kirken finder man også et altoverskyggende kunstværk, der bestemt er værd at opleve. Her finder man Vorherre, der troner i en flerfarvet Mandorala. Rye Kirke er en oplevelse værd for en stor del af befolkningen – og også for den kunstinteresserede. Der er masser af god historie at finde i denne kirke, og det bedste, man kan gøre, er at tage sig god tid til at opleve det hele. Så får man nemlig rigtig meget ud af det.

Hvis man har tid til det, kan det også være en rigtig god idé at deltage i en gudstjeneste i kirken. Så kan man få en rigtig god oplevelse, og man også få en fornemmelse af, hvor skønt det er, når orglet spiller i kirken. Det er en oplevelse, som man ikke bør gå glip af. Der findes nemlig ikke to kirker her i Danmark, der er ens, og den lyd, der er i den enkelte kirke, er meget unik. Hvis man tager de gode lyttelapper med, så kan man med garanti få en rigtig skøn oplevelse.

Doner til kirken

I Danmark er der også gode muligheder for at donere penge til kirker. Det kan man gøre for at hjælpe med at vedligeholde kirken. Der er naturligvis rigtig mange ting, der løbende skal vedligeholdes i en kirke, og det er ikke noget, som statens penge altid kan dække. Man kan derfor roligt tage pengepungen op ad lommen, hvis man har lidt ekstra kroner til overs, som man ikke har brug for. Der er dog også nogle mennesker, der går skridtet videre, og som tager et lån til formålet, så de kan donere penge til at vedligeholde en kirke. Det er bestemt også en mulighed, hvis det er det, man er til.

Oplev Rye Kirke

Når man besøger Rye Kirke, så kan man sætte sig endnu mere ind i historien. Det er nemlig noget, som man får et rigtig godt indtryk af, så snart man kommer til kirken. Man kan også få god mulighed for at læse i kirkebøgerne, mens man er der, og det kan også i sig selv være en stor oplevelse. Det er altid meget spændende at finde ud af, hvordan kirker er blevet til, og hvad der er foregået i dem. Når man vælger at se tilbage i tiden, så kan man også lære rigtig meget om den tid, der er hos os her og nu. Det kan i sig selv også være super spændende og ikke mindst rigtig meget berigende.