Langtved Færgekro er en kro, der blev etableret i 1700-tallet. Man kan derfor med god grund sige, at der er tale om en rigtig gammel kro. Det er også en af årsagerne, at den kan være så særlig at besøge. Denne kro er både så populær og spændende, at den gennem alle årene har serveret både mad og drikke for alle typer af rejsende, der kom forbi. Der er her tale om de rejsende, der skulle over Isefjorden. Langtved Færgekro lå lige ved Munkholmsbroen.

Der er mange spændende ting, som man kan have glæde af at vide om den gode, gamle færgekro. Der er nemlig også, gennem tiden, rigtig mange forskellige mennesker, der har haft tilknytning til kroen. De har alle været med til at bygge kroen op, men ikke mindst så har de også været med til at besvare den. Kroen har altid serveret god mad og drikke, som til hver en tid har faldet i de rejsendes smag. Kroen er også meget populær blandt turister, og den har altid været velbesøgt af dem, der lagde et besøg forbi Hornsherred. Som navnet antyder, ligger færgekroen i byen Langtved.

Langtved Færgekro brændte

I 2009 skete der dog det forfærdelige, at Langtved Færgekrop brændte ned. Det var meget ærgerligt. Den dag i dag ligger der ikke længere nogen færgekro, men der er planer om at bygge Langtved Ny Færgekro. Det er et spændende projekt, og man kan jo kun glæde sig til at se, hvad det bringer med sig. Der skal som regel mange penge i et sådan projekt, og sådan er det jo, når noget skal bygges op fra nyt.

Det samme er dog også tilfældet, når eller hvis det gælder om at bevare gamle bygninger. Det er i øvrigt noget, der koster rigtig mange penge. Når en bygning skal bevares, så kan man roligt regne med, at der skal investeres 100-200.000 kr. i det fra tid til anden. Sådan er det med rigtig mange historiske bygninger. Det kan også sommetider kræve lidt hjælp fra omverdenen. Hvis det er noget, som man har lyst til at bidrage til, så skader det ikke at give et indskud. Man kan tilmed også låne penge til et sådan formål, hvis det er det, man har lyst til. Det gælder om at bevare de gode gamle bygninger, for de summer altid af god gammel ånd og en hel masse gode stemninger. Man kan kun håbe på, at Langtved Færgekro bliver bygget op på ny igen. Her var i hvert fald en rigtig god ånd, og kroen var med til at gøre rigtig mange rejsende glade ved at servere dejlig mad og drikke.

Besøg andre gode steder i området

Hvis man gerne vil besøge færgekroen, så må man vente lidt endnu. Der er dog heldigvis mange andre gode ting, som man kan besøge i området, og det er bare at give sig i kast med de gode muligheder, der er. Der er mange seværdigheder i Hornsherred, og det er også noget, som man kan læse nærmere om i de øvrige artikler, der er at finde her på siden. Det gælder også om at tage sig god tid, når man skal besøge dette smukke og naturskønne område. Så får man nemlig alt det bedste med fra de gode oplevelser, og der er ikke noget at sige til, at det er meget sjældent, at folk bliver skuffede, når de kommer på disse kanter. Der er nemlig noget for enhver smag, og det kan tilmed være rigtig fint at tage af sted sammen hele familien. Så kan man også dele de gode oplevelser med dem, som man kender.