Kirke Hyllinge Kirke er en meget spændende kirke. Det er også en kirke, der er værd at besøge for det helt almindelige menneske. Det er uanset, om man er et troende individ eller ej. Kirken byder nemlig på rigtig spændende oplevelser, og der er også nogle rigtig gode kalkmalerier i kirken. Hvis man har mulighed for at komme til en gudstjeneste i kirken, så er det naturligvis en oplevelse, som man i høj grad skal sørge for at få med. Så kan man nemlig rigtig høre orglets toner spille, og det er noget, som kan være med til at tilfredsstille, inspirere og glæde ethvert menneske. Det er også dejligt at synge med på alle de gode salmer i denne kirke.

Kirkens historie

Kirken lå oprindeligt nede i landsbyen, men sådan er det ikke længere i vores tider. Kirken blev nemlig flyttet af en trold. Det er i hvert fald sådan, at historien lyder. Kirken ligger højt på en banke, lidt uden for byen, og det er dermed en kirke, der er meget synlig i landskabet. Det gør også, at det er super nemt at finde vej til denne kirke. Man kan nemlig se den mere eller mindre med det samme, når man ankommer til byen. Der er ikke nogen, der kender til bygmesterens identitet, så det er noget, der må forblive i det uvisse. Det er dog heller ikke noget, der tager noget som helst fra kirken. Kirken rummer nogle meget gamle kalkmalerier, og der findes malerier, der er dateret helt tilbage til år 1125. Disse malerier er super interessante at se nærmere på for langt de fleste af os. Det er også en af de gode grunde, der er til at besøge netop denne kirke, når man er ved Hornsherred. Der ligger også en dybere og længere historie til kirken, og hvis man har interesse i at høre den, så kan man læse om den på kirkens hjemmeside. Man kan naturligvis også få stor andel i historien ved at besøge kirken. Her er det også altid super spændende at bladre rundt i de gamle kirkebøger. De har nemlig rigtig meget at sige om kirken, og for den interesserede vil der her være masser at gå på jagt i. Ikke mindst, så har man mulighed for at få indsigt i de romanske kirketårne, der først var i denne kirke.

Doner til kirken

Hvis man er begejstret for kirken, og har besøgt den, så har man naturligvis mulighed for at donere nogle penge til den. Det er noget, man kan gøre, for at være med til at vedligeholde bygningerne og murværket. Det er altid en del af en vedligeholdelse, at der skal gøres noget ved en kirke. Hvis man gerne vil donere penge til Kirke Hyllinge Kirke, så kan man rette henvendelse til kirken. Hvis ikke man ved, hvem det er, at man skal tage kontakt til, så kan man finde de helt rette kontaktoplysninger på kirkens hjemmeside. Det er ikke noget, der tager ret lang tid at finde frem. Hvis man blot ønsker at donere lidt småpenge, så har man naturligvis mulighed for blot at kigge forbi kirken og lægge dem i kirkebøssen. Det er dog noget, der mest af alt egner sig til nogle småpenge. Hvis man gerne vil donere større beløb, og ikke har dem på lommen her og nu, så kan man med fordel godt optage et lån. I hvert fald hvis det er det, man gerne vil. Man skal dog igen lige sørge for at rette henvendelse, så man kan få et kontonummer, som pengene skal indbetales på. Det er ikke noget, der tager så lang tid.