Kulhuse kro


Warning: Illegal string offset 'sharecountapikey' in /var/www/horns-herred.dk/public_html/wordpress/wp-content/plugins/fast-easy-social-sharing/fasteasysocialsharing.php on line 34

Warning: file_get_contents(http://api.sharedcount.com/?url=http%3A%2F%2Fhorns-herred.dk%2Fwordpress%2Fturist%2Fmad-drikke-2%2Fkulhuse-kro-2&apikey=8) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 401 Unauthorized in /var/www/horns-herred.dk/public_html/wordpress/wp-content/plugins/fast-easy-social-sharing/fasteasysocialsharing.php on line 34

På spidsen af Hornsherred ved Kulhuse havn ligger Kulhuse Kro. Det er ikke den smukkest kro, og den er, hvad idyl angår, meget langt fra de andre kroer på Hornsherred. Ikke desto mindre overgår Kulhuse Kro de andre kroer, hvad udsigt angår! Fra kroen har man en fantastisk udsigt til Kulhuse Havn, Isefjorden, Roskilde Fjord og Halsnæs kysten på den side af fjorden.

Den nuværende Kro åbnede 1959 af Kai Rasmussen, som selv stod for opførelsen. Den erstattede den gamle kro, der ligger på den anden side af Kulhusevej. ”Den gamle kro” lukkede i 1954, da den blev købt af fem institutioner til brug som koloni. Indtil da havde ”den gamle kro” fungeret som færgekro for rejsende til Halsnæs og senere for de mange turister der tog på tur til Kulhuse.

Vægten er lagt på det gode danske køkken. I 2012 fejrer kroen 25 års jubilæum med samme værtspar. Hele sæsonen vil der være jubilæumstilbud som bl.a. indeholder månedens 3 retters menu og søndagsbuffet.

Kroen er også kendt som udflugtssted. Mange foreninger og klubber kombinerer en busudflugt til Hornsherred med et besøg på kroen, som kan tilbyde forskellige udflugtsmenuer.

Kroen ligger også fint i.f.t Kulhuse Camping eller fra Halsnæs med færgen Columbus. Så skal man bare være opmærksom på sidste afgang, som ikke er så sent.

I bygningens stueetage findes Kulhus Pizza og Grill, som også har et stort isudvalg og benyttes flittigt af strand- og sommergæster.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>