Ny Nationalpark i Danmark. Hornsherred – landet mellem fjordene er en realitet!


Warning: Illegal string offset 'sharecountapikey' in /var/www/horns-herred.dk/public_html/wordpress/wp-content/plugins/fast-easy-social-sharing/fasteasysocialsharing.php on line 34

Warning: file_get_contents(http://api.sharedcount.com/?url=http%3A%2F%2Fhorns-herred.dk%2Fwordpress%2Farchives%2F4269&apikey=8) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 401 Unauthorized in /var/www/horns-herred.dk/public_html/wordpress/wp-content/plugins/fast-easy-social-sharing/fasteasysocialsharing.php on line 34

DSCN0328Danmark har fået endnu en nationalpark; Hornsherred-landet mellem fjordene. “Hornsherred har så meget at byde på og udgør et sammenhængende  natur- og kulturlandskaber afgrænset af Roskilde- og Isefjorden. Hornsherred er af stor regional betydning som rekreativ område og det bør have en særlig opmærksomhed udtaler  borgmesteren” og hun fortsætter  “Vi har ikke været gode til at sætte fokus på området, men det vil denne status forhåbentlig ændre på” Hornsherred har meget at byde på både hvad angår kulturlandskabet, som de mange fortidsminder i landskabet vidner om. Her snakker vi om gravhøjene i landskabet, kirkerne og slottene, de mange skovområder og ikke mindst de mange gamle Gershøj, Roskilde fjord, Hornsherredfortelandsbyer. Men også naturlandskabet er unik og er koncentreret på lille areal. Istidslandskaberne Ejby Ådal og Skuldelev ås, den fantastisk strand ved Kulhuse som faktisk strækker sig flere kilometer sydpå mod Jægerspris, øvelsesterrænet ved Jægerspris, der mange steder er tidligere fjordbund med små bakker der har udgjort øer, bakkede landskab ved Venslev huse, men de mange oltidsminder, Alt dette er “krydret” med mange små producenter af af diverse specialprodukter, kunstnere og rigtig gode fiskemuligheder. “Vi har været for dårlige til at sælge Hornsherreds kvaliteter og haft for stor fokus på rationaliseringer og nedlæggelse af kommunale institutioner, med store konsekvenser for lokalsamfundet. Vi har glemt at DSCN0237sætte noget i stedet! I denne proces har vi lyttet til lokalbefolkningen og haft fokus på det private initiativ, hvor vi har brugt en såkaldt “crowdsourcing model”, der ligger mit liberale hjerte nært! Vi har ikke brug for smagsdommere og eksperter! Det er folket der er de bedste til at fortælle historierne, har den viden vi skal bruge og det er det vi skal have frem og bruge!”

P1010634Nationalparken ligger kun en times kørsel fra København og har nogle af de største sommerhusområder i Danmark. “Det skal vi udnytte! Hvem ved, måske vi kan lokke en bus kinesisk turister til Hornsherred for at se det rigtige danske land, besøge et slot eller en herregård, spise en dansk frokost på en dansk kro og måske besøge et bryggeri, en osteproducent, en kunstner eller lignende” slutter hun.


0
Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>