Saini Sinavuori udstiller i “Kunst før Columbus”, Kulhuse Kultur- og medborgerhus 18.-19.oktober 2014


Warning: Illegal string offset 'sharecountapikey' in /var/www/horns-herred.dk/public_html/wordpress/wp-content/plugins/fast-easy-social-sharing/fasteasysocialsharing.php on line 34

Warning: file_get_contents(http://api.sharedcount.com/?url=http%3A%2F%2Fhorns-herred.dk%2Fwordpress%2Farchives%2F4231&apikey=8) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 401 Unauthorized in /var/www/horns-herred.dk/public_html/wordpress/wp-content/plugins/fast-easy-social-sharing/fasteasysocialsharing.php on line 34

Mangekunstneren Saini Sinavouri udstiller i Kulhuse Kultur- og medborgerhus denne weekend. Kulturhuset har udsendt denne pressemeddelelse:

IMG_4147 (3)Kunstneren Saini Sinivuori udstiller skulpturer, maleri, keramik, grafik og tegning i ”Kunst Før Columbus”.

Saini Sinivuori fortæller om sit arbejde: Min kunst kommer til udtryk i mange forskellige teknikker og materialer. Jeg arbejder oftest hjemme i mit atelier, men er jeg ikke dér, må jeg gribe til pen og papir og male eller tegne, hvor jeg nu er. Det er blevet til mange skitser og tegninger i årenes løb, f.eks. når jeg lytter til koncerter, hvor jeg tegner musikkerne dog uden at se på papiret. Disse tegninger kalder jeg for ”Musikcroquis-blindtegninger”.

Min skabertrang er stærk. Når den er stærkest, kommer inspirationen indefra. Intuitive fornemmelser strømmer gennem impulser og rytmer i kroppen. Jeg sætter hånden på lærredet eller materialet, og derefter arbejder hånden af sig selv. Mit abstrakte og figurative maleri og grafik bliver skabt på denne måde.

IMG_4468En anden måde jeg arbejder på er at forholde mig til et ydre objekt. F.eks. når jeg modellerer skulpturer og portrætter efter nøgenmodel eller foto. Keramik som brugskunst, kræver også i nogle tilfælde, at jeg forholder mig til en konkret ydre form og idé. I dekoration af keramikken kan jeg dog vende tilbage til inspirationens drivkraft – fra den intuitive kilde – som gennemstrømmer mig.

Drømmen om at dekorere keramik opstod, da jeg var ca. 5 år, og den blev igen vakt til live som ung. I Picassos og Jorns keramik oplevede jeg stor skønhed, og en frihed i deres kunstneriske udfoldelse. Det påvirkede mig til, at slippe alle forestillinger, og at arbejde ud fra nuets skabende kraft.

IMG_2266 (2)Skulpturer har siden 1997 været min største passion i mit kunstneriske virke. Menneskets krop optog mig på en ny måde, da jeg begyndte at modellere skulpturer i stentøjsler efter nøgenmodel. Tidligere tegnede jeg kun croquis- og modeltegning af kroppen og malede små hurtige olieskitser. Efter 2001 begyndte jeg at arbejde med skulpturer ud fra foto. Det var en udfordring, da jeg skulle forstille mig, hvordan modelen så ud fra andre vinkler end, jeg kunne se på fotoet. Ofte var det sort/hvide foto, taget for 100 siden af inuitter fra Grønland, som jeg brugte. Da jeg ikke kunne vide, hvordan kroppen så ud, mærkede jeg efter inden i, om det føltes rigtig eller forkert, hvad jeg gjort. Siden har jeg modelleret mange skulpturer og portrætter efter foto. Dog bruger jeg levende model ved portrætter i den afsluttende fase.

( www.narovi.com/saini/ el. www.kunstrunden.dk se under Saini Sinivuori)

Saini Sinivuori udstiller sin kunst og holder fernisering lørdag den 18. okt. Kl. 11-16. i Kulhuse Kultur- og Medborgerhus, Gl. Kulhusevej 149. Søndag den 19. okt. vil Saini Sinivuori også være til stede i åbningstiden kl. 11-16

 


0
Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>