Home.Byer & steder .Historie.Slotte & herregårde.Kirker.Natur & Geografi.Mad & Drikke.Artikler .

Copyright: Horns-herred.dk I Kontakt  I Webmaster: Søren Bjørn Hansen I  Forfattere: Britter Bjørnholt & Søren Bjørn Hansen

Kalkmalerierne

 

Der er over 500 danske kirker med kalkmalerier fordelt over hele landet. Mange af disse kirker byder på en utrolig farvestrålende udsmykning med motiver fra det nye og det gamle testamente eller historiske motiver Udover at fungere som udsmykning, fungerede de også som en billedlig gengivelse af præstens prædiken og biblens ord. Da kirkegængerne hverken kunne læse eller forstå prædikerne, der før reformationen foregik på latin, kunne biblens budskaber videregives gennem udsmykningerne. Læs mere...

Kirker

 

Kirkebyggeri

 

De fleste af Hornsherreds nuværende kirker, er i lighed med Danmarks øvrige landsbykirker, opført i middelalderen og op gennem tiden om- og tilbygget.

De første kirker var af træ, men omkring år 1100 begyndte man at bygge i sten. De mange oldtidsgrave på Hornsherred fik her en ny funktion, idet man herfra let kunne hente store sten. Til byggeri med sten hørte også mørtel til at binde stenene sammen med. Teknikken var ukendt for de danske håndværkere, men heldigvis var der på det tidspunkt en udbredt vandring af international .

arbejdskraft. Derfor kunne de udenlandske håndværkere lære danskerne teknikken, samtidig med at de også inspirerede til andre landes stilarter og skikke. Læs mere..

 

Draaby kirke.

Ferslev kirke.

Gerlev kirke.

Gershøj kirke.

Kirke Hyllinge kirke .

Krogstrup kirke.

Kyndby kirke.

Lyndby Kirke.

Orø kirke.

Rye kirke.

Selsø kirke.

Skibby kirke .

Skoven kirke.

Skuldelev kirke .

Sæby kirke.

Vellerup kirke.